Ο  Δρ. Κύπρος Νικολαϊδη τιμήθηκε σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο και η Γιώτα Παπαδοπούλου θέλησε με μια ανάρτηση της να πει για τον άνθρωπο που θεωρεί ότι είναι για εκείνη ο θαυματοποιός της.

«Σήμερα απονεμήθηκε στον Δρ Κύπρο Νικολαΐδη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Μακαρίου Γ’, η ύψιστη τιμή που απονέμει σε πολίτες η Κυπριακή Δημοκρατία, σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στην ανθρωπότητα. Για μένα θα είσαι πάντα ο Θαυματοποιός μας !! Σε ευχαριστούμε Κύπρο μας!».

Ο Δρ. Κύπρος Νικολαϊδης τιμήθηκε σήμερα το πρωϊ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’ ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και εκτίμησης της πολύτιμης επιστημονικής, ανθρωπιστικής και κοινωνικής προσφοράς.

Η ύψιστη αυτή τιμή απονέμεται κατά κανόνα εις αρχηγούς κυβερνήσεων και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις σε διακεκριμένες προσωπικότητες με σημαντική προσφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ή την ανθρωπότητα. Ο Δρ. Κύπρος Νικολαϊδης, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό και κλινικό έργο, σχετικό με τον εντοπισμό σημαντικών προγεννητικών εμβρυικών ανωμαλιών και επιπλοκών της κύησης, καθιερώνοντας αναγνωρισμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους στην εμβρυομητρική ιατρική, συνδέοντας άρρηκτα το όνομά του, με την ενδοσκοπική απόφραξη της τραχείας και όλες τις μεθόδους πρόγνωσης του συνδρόμου down, με την αυχενική διαφάνεια να αναγνωρίζεται ως η κορυφαία ιατρική ανακάλυψη των τελευταίων 30 χρόνων.