Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΙΔΑΚΗΣ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ EΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ

-

- Advertisement -

Ο Μανώλης Λιδάκης πάντοτε μιλούσε μόνο μέσα από τα τραγούδια του, ήταν χαμηλών τόνων και σπάνια έδινε συνεντεύξεις. Πριν από λίγη ώρα ο πετυχημένος καλλιτέχνης πληροφόρησε τους διαδικτυακούς τους φίλους και τους θαυμαστές του μέσω ανάρτησής του, ότι επιστρέφει στο τόπο καταγωγής του.

«Γεια και χαρά σας αγαπημένοι φίλοι. Mετά από 35 χρόνια μακριά από το σπίτι και την οικογένειά μου, αποφάσισα για προσωπικούς λόγους να επιστρέψω εκεί που γεννήθηκα. Tο πότε και αν επιστρέψω στην Aθήνα δεν το γνωρίζω. Aπό εδώ πλέον θα εργάζομαι δισκογραφικά…Έχουμε όλα τα μέσα και μουσικούς υψηλού επιπέδου. Eυχαριστώ την Aθήνα για όλα αυτά που μου πρόσφερε. Τελειώνω σύντομα ένα single και σας το αφιερώνω.  Nα έχετε υγεία. Μανώλης Λιδάκης».

Η σχέση του με τη μουσική ξεκινάει στην ηλικία των δώδεκα ετών, όταν έπαιζε ευφώνιο και τρομπέτα στη Φιλαρμονική Ηρακλείου. Όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του από μικρό παιδί ήθελε να κερδίσει τη ζωή και να μην ζητάει χρήματα από τον πατέρα του. «Δούλευα σ’ έναν ξάδερφό μου, που είχε συνεργείο αυτοκινήτων, και μια μέρα πέρασε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, με είδε που κράταγα συνέχεια ένα μαντολίνο του πατέρα μου και μου λέει ‘‘δεν έρχεσαι στη Φιλαρμονική;’’». Στα μέσα του ’70 συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν συμμετείχε στον Μουσικό Αύγουστο του Ηρακλείου, και δεν διστάζει να τον προσκαλέσει στο σπίτι του για φαγητό. «Μπράβο, τόσο μικρούλης και έχεις τόσο θάρρος!» του είπε ο μουσικοσυνθέτης.

Το 1982, ανεβαίνει στην Αθήνα και παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να η ευκαιρία», ενώ υπογράφει και το πρώτο του συμβόλαιο σε δισκογραφική εταιρεία με τη βοήθεια του Γιώργου Κατσαρού.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: