Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: H AΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ...

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: H AΠΡΟΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (βίντεο)

-

- Advertisement -

Ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα απόλαυσε και βιντεοσκόπησε ο συμπατριώτης μας, γυμναστής Σωτήρης Χριστοδούλου στα ανοικτά της Λάρνακας. Ο ίδιος και οι φίλοι συναντήσαν ένα σπάνιο είδος φάλαινας. Το βίντεο είναι απολαυστικό.

Σε ανάρτησή του, ο Σωτήρης Χριστοδούλου μιλά για την απρόσμενη χθεσινή συνάντησή τους με την φάλαινα δημοσιεύοντας παράλληλα το βίντεο. Ο ίδιος και η παρέα του νοιώθουν τυχεροί που συναντήσαν την φάλαινα ζίφιος.

«Σήμερα το πρωί είχαμε την τύχη να συναντήσουμε ανοικτά της Λάρνακας ένα σπάνιο είδος φάλαινας. Την φάλαινα ζίφιος. Απολαύστε!! Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών – Cyprus DFMR»

Στην όψη η συγκεκριμένη φάλαινα μοιάζει με ένα μεγάλο και παράξενο δελφίνι. Είναι μια από τις φάλαινες που ξωκοίλουν πιο συχνά στις ακτές, παρά το γεγονός ότι προτιμά να βαθιά πελαγικά νερά, συνήθως βαθύτερα από 1.000 μέτρα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στα άδυτα της ζωής του Ζιφιού. Η φάλαινα Ζίφιος φτάνει σε μήκος περίπου τα 5-7 μέτρα και μπορεί να ζυγίζει 2.500 κιλά ενώ συνήθως τρέφονται με διάφορα είδη καλαμαριών.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: