Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ

ΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ» ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ

-

- Advertisement -

Η Δωρίτα Μαρκαντώνη είναι μια εκπαιδευτικός με πολύπλευρη δράση η οποία με την έκδοση του πρώτου της βιβλίου σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβιασμό βραβεύθηκε ως Εκπαιδευτικός για την προσφορά της στην κοινωνία. Σήμερα, το βιβλίο της με τον τίτλο «Σχολικός Εκφοβισμός»- Από τους μύθους… στην πραγματικότητα»  είναι υποψήφιο στα Βραβεία Public.

Τα βραβεία τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο  περιλαμβάνουν τις υποψηφιότητές τους γνώριμους και νέους συγγραφείς και λογοτέχνες, εκδοτικούς οίκους με μεγάλη πορεία αλλά και νέας κοπής, αφήνοντας τον πρώτο λόγο στους αναγνώστες. Στο βιβλίο της, η Δωρίτα Μαρκαντώνη παρουσιάζονται και αναλύονται εκτενώς οι έννοιες που αφορούν τον Σχολικό Εκφοβισµό, και επεξηγούνται λεπτοµερώς τα διάφορα υποθέµατα που τον πλαισιώνουν. Καταρρίπτονται µύθοι γύρω από το φαινόµενο και, εν συνεχεία, αποκαθίστανται από την πραγµατικότητα. Σηµειώνονται επίσης οι ενδείξεις που χρειάζεται να θορυβήσουν γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς και την ευρύτερη κοινωνία.

Να σημειωθεί, ότι πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2020, η Δωρίτα Μαρκαντώνη ανακοίνωσε την έκδοση του πρώτου της βιβλίου σχετικά με τον Σχολικό Εκφοβισμό.  Λίγους μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2020, βραβεύθηκε ως Εκπαιδευτικός για την προσφορά της στην κοινωνία σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, στα Teachers Leaders Awards 2020, βραβείο.  Σήμερα, το βιβλίο της βρίσκεται ήδη στη βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και έχει λάβει την επίσημη έγκριση από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης για ένταξή του στις βιβλιοθήκες των δασκάλων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία παγκυπρίως.

Όσοι θέλουν να ψηφίζουν στο ling: https://www.publicbookawards.gr/2021/vote2021.php?auto=1..

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: