Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν τρία χρόνια μίλησε ο Σάκης Ρουβάς. Ένα πρόβλημα που τον έκανε να χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του με συνέπεια να πληγωθεί και να θυμώσει.

Ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε στην τελευταία εκπομπή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η ζωή στην Κέρκυρα, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και τον λόγο που δεν έπαιρνε την απόφαση να παντρευτεί.

«Οι δυσκολίες που βιώνουμε στα παιδικά χρόνια μας θωρακίζουν…»

 «Τα πάντα στη ζωή μου συνδέονται με τα πρώτα μου χρόνια, με τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές που βίωσα στην Κέρκυρα. Όλα αυτά καθόρισαν τον ψυχισμό μου. Μέχρι και σήμερα αυτά τα χρόνια έχουν σημαδέψει ό,τι κάνω. Δύσκολα χρόνια… Όμως, δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι περνάμε εύκολα στη ζωή μας, γιατί οι δυσκολίες που βιώνουμε στα παιδικά χρόνια μας θωρακίζουν. Και για τους γονείς μου ήταν δύσκολα».

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα του Σάκη Ρουβά ο οποίος μόλις την είδε φανερά συγκινημένος άκουσε τα πάντα που έλεγε για τον ίδιο.

«Με τη μητέρα μου έχω ζήσει όχι όσο θα ήθελα. Το ίδιο και με τον τον πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν 12 χρονών».

«Από την Κέρκυρα έφυγα απ΄τα 18. Με τη μητέρα μου έχω ζήσει όχι όσο θα ήθελα. Το ίδιο και με τον τον πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν 12 χρονών. Σκέφτομαι τώρα πόσα πολλά πράγματα έχω να πω με τη μητέρα μου. Ακούγοντας την έτσι να μιλά από την καρδιά της σκέφτομαι πόσο θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε σε βάθος οι άνθρωποι και ίσως δεν έχει συμβεί και με έβαλε σε σκέψεις. Ξεκίνησα με τους φίλους μου από τη γυμναστική και κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να τραγουδήσει και δεν μπορούσε κι έτσι πήγα εγώ στη θέση του και τραγούδησα σε ένα ξενοδοχείο. Γλυκάθηκα κι από τότε δεν έχω σταματήσει».

Αυτός που αναγνώρισε το ταλέντο του ήταν ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του όταν τον είδε σε μια εμφάνιση του στην Κέρκυρα.

«Έκανα μερικά ραντεβού με διάφορους μαγαζάτορες και μέσα σε αυτά τα ραντεβού ήταν με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα».

«Με είδε ο Ηλίας Ψινάκης  και μου είπε “τι κάνεις εσύ εδώ; είσαι σαν τη μύγα μες το γάλα”. Έκανα μερικά ραντεβού με διάφορους μαγαζάτορες και μέσα σε αυτά τα ραντεβού ήταν με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα. Πήγα στο ραντεβού, ο Ηλίας έπαιζε τάβλι με τον Νίκο έπαιζε τάβλι, μίλαγα εγώ με την κυρία Βίσση. Τον Νίκο τον θαύμαζα πάρα πολύ. Δυστυχώς, ήταν επεισοδιακό το ραντεβού και δεν κατάφεραν να με δουν. Απογοητευμένος γύρισα στην Κέρκυρα. Βρέθηκε άλλη δουλειά στην Πάτρα κι εκεί έρχεται ο Δάκης για μία εμφάνιση και μόλις με είδε στο Lido μου είπε “τι κάνεις εδώ;”. Μου ζήτησε το τηλέφωνό μου και του έδωσα της γιαγιάς μου γιατί εγώ δεν είχα. Κάποια στιγμή η γιαγιά μου μού είπε σε πήρε ο Δάκης. Τον πήρα τηλέφωνο κι έτσι ξεκίνησα μαζί του, με τον Δημήτρη Κοντολάζο, την Πίτσα Παπαδοπούλου στο Show Center. Ο Δάκης ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε και έλεγε καλά λόγια στους παραγωγούς».

Μιλώντας για την Κάτια Ζυγούλη αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε ότι είναι η γυναίκα της ζωής του.

«Η Κάτια δεν ήθελε παιδιά. Εγώ της είχα δηλώσει ότι ήθελα πέντε».

«Για πολλά χρόνια εξόριζα τον γάμο. Πάντα είχα τον φόβο ότι ίσως αποτύχω και εγώ ή ότι δεν είμαι ικανός να το διαχειριστώ. Τα πρώτα χρόνια δεν ήθελα να φαίνεται ότι είμαι σε σχέση. Ήθελα να μοιάζω ελεύθερος και διαθέσιμος. Όμως, όταν ήρθε η Κάτια στη ζωή μου αυτό τελείωσε διά παντός. Υπήρξε κεραυνοβόλος έρωτας με την Κάτια. Μόλις συναντήθηκαν τα βλέμματά μας έγινε κάτι μαγικό. Ήταν να διάβασα όλο το DNA της, εκείνη τη στιγμή σαν να αισθάνθηκα ότι είναι η γυναίκα της ζωής μου. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους, όχι με τον εύκολο τρόπο, αλλά όσο κι αν αντισταθήκαμε οι ψυχές μας ήθελαν να παράξουν αυτή την αγάπη και την ευτυχία. Στην αρχή υπήρξαν σκαμπανεβάσματα γιατί το μυαλό έμπαινε στη μέση».

Παρόλο που η Κάτια Ζυγούλη δεν ήθελε παιδιά, εντούτοις σήμερα βρέθηκε να είναι και πολύτεκνος.  «Η Κάτια δεν ήθελε παιδιά. Εγώ της είχα δηλώσει ότι ήθελα πέντε. Μετά όμως από τέσσερις καισαρικές δεν θα ριψοκινδυνεύαμε κάτι τέτοιο. Έχω υπάρξει και αυστηρός πολύ μαζί τους και χαλί να με πατήσουν, αυτό εναλλάσσεται στην καθημερινότητα. Χρόνο δεν είχα όσο ήθελα αλλά η καραντίνα μας έβαλε σε άλλους ρυθμούς».

«Αισθάνθηκα ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αντί να πηγαίνω καλύτερα, πήγαινα χειρότερα».

Όσον αφορά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο Σάκης Ρουβάς φανερά προβληματισμένος ανέφερε ότι ήταν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της επαγγελματικής του ζωής. Στο δρόμο του εμφανίστηκε ο Τάσος Αποστόλου, ο οποίος τον βοήθησε αρκετά.

«Πριν από τρία χρόνια πέρασα μία δύσκολη περίοδο στις επαγγελματικές μου σχέσεις, είχα ένα πρόβλημα με τη φωνή μου. Πήρα κάποιες αποφάσεις, πήγα κι έκανα εγχείρηση στις φωνητικές μου χορδές. Αισθάνθηκα ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αντί να πηγαίνω καλύτερα, πήγαινα χειρότερα. Πληγώθηκα πάρα πολύ, θύμωσα πάρα πολύ, σκεφτόμουν τι έκανα λάθος. Αυτό με έκανε καλύτερο. Εμφανίστηκε στον δρόμο μου ο Τάσος Αποστόλου, ένας μπάσος, κλασικός τραγουδιστής και με βοήθησε πάρα πολύ και όχι μόνο με βοήθησε με έκανε να ανακαλύψω πράγματα για τη φωνή μου που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Ο Τάσος Αποστόλου, ένας μπάσος, κλασικός τραγουδιστής. Θέλω να πω το όνομά του γιατί του χρωστάω πάρα πολλά. Και με βοήθησε πάρα πολύ και όχι μόνο με βοήθησε με έκανε να ανακαλύψω πράγματα για τη φωνή μου που δεν ήξερα ότι υπάρχουν. Ξεκίνησα ουσιαστικά από την αρχή. Άρα όλη αυτή η περιπέτεια της υγείας μου είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσω τον Τάσο και τελικά μου βγήκε σε καλό».

Όσο αφορά την σχέση του με το θεατρικό σανίδι ο ίδιος αποκάλυψε ότι χρονολογείται από πολύ παλιά.