Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSBULLYING: MIA KINHΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΦΟΥΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

BULLYING: MIA KINHΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΦΟΡΕΣΑΝ ΦΟΥΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

-

- Advertisement -

Σε μια πρωτότυπη κίνηση και όχι τόσο σύνηθες προέβησαν δάσκαλοι ξεκινώντας το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο μαθητές οι οποίοι υπέστη εκφοβισμό.

Το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» ξεκίνησε τον Νοέμβριο από τον δάσκαλο Μαθηματικών Χοσέ Πίνα. Δάσκαλοι σε σχολείο της Ισπανίας διαπίστωσαν ότι μαθητές τους δέχονται πειθαρχικές ποινές επειδή εμφανίζονται φορώντας φούστες ή δέχονται bullying με ομοφοβικές προσβολές ή επειδή φορούν μπλουζάκια με χαρακτήρα anime. Γι’ αυτό αποφάσισαν, αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους συνεχίζοντας την προσπάθεια του συνάδελφου τους Χοσέ Πίνα ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο ξεκίνησε το κίνημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο» (#LaRopaNoTieneGenero) όταν ένας από τους μαθητές του αποβλήθηκε και αναγκάστηκε να δει ψυχολόγο, καθώς φόρεσε φούστα στο σχολείο.

Οι δάσκαλοι Μανουέλ Ορτέγκα και ο Μπόρχα Βελάσκεζ πέταξαν τα παντελόνια και φόρεσαν φούστες, όταν είδαν έναν μαθητή τους να δέχεται bullying. Όπως δήλωσαν οι δάσκαλοι στην εφημερίδα «El Pais», «Ένα σχολείο που εκπαιδεύει με σεβασμό, διαφορετικότητα, μεικτή εκπαίδευση και ανοχή. Ντύσου όπως θες! Συμμετέχουμε στην καμπάνια #clotheshavenogender». από τότε που εμφανίστηκαν με φούστες, είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών τους.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: