Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSDIOR: EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

DIOR: EΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

-

- Advertisement -

Το πράσινο φως από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της Ελλάδας πήρε ο οίκος μόδας για την πολυαναμενόμενη φωτογράφηση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Οι φωτογραφίσεις που θα πραγματοποιηθούν, γίνονται στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του Οίκου Dior και τα μέλη του ΚΑΣ εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων είναι η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951, προγραμματίζεται για τις 14 και 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με την απόφαση αναφέρεται ότι με αυτό τον τρόπο αυτό θα φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα.

Να επισημάνουμε ότι ο Christian Dior πριν 70 χρόνια είχε βρεθεί και πάλι στην ελληνική πρωτεύουσα για να φωτογραφήσει τη συλλογή του. Παλιότερα, τα μοντέλα του σχεδιαστή είχαν φορέσει  8 Haute Couture δημιουργίες του και πόζαραν μπροστά από τον Παρθενώνα. Πίσω από την κάμερα βρισκόταν ο φωτογράφος και φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, ο οποίος συνεργαζόταν με το Paris Match. Γι’ αυτό ίσως είναι και ο λόγος που φέτος η  creative director του Dior επέλεξε την Ελλάδα ως φόρο τιμής στον Christian Dior.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: