Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΟΔΑΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ: ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ: ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

-

- Advertisement -

Με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, θυμίζοντας τις προηγούμενες χρονιές. Τα ντεφιλέ επιστρέφουν και πάλι καθώς η γαλλική κυβέρνηση επέτρεψε την διεξαγωγή ζωντανών επιδείξεων μόδας.

Η ετήσια Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής θα διεξαχθεί από τις 5 Ιουλίου έως τις 8 Ιουλίου και οι οίκοι μόδας θα μπορούν να οργανώσουν ζωντανά σόου και παρουσιάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ομοσπονδίας Υψηλής Ραπτικής και Μόδας». Αναλόγως με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, οι επιδείξεις με ζωντανή παρουσία θα μπορούν να υποδεχθούν καλεσμένους, σε συμφωνία με τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τις δημόσιες εκδηλώσεις, τονίζεται.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 δεν έχει διεξαχθεί στο Παρίσι καμία μεγάλη επίδειξη μόδας, όταν και ορισμένοι οίκοι, μεταξύ αυτών οι Dior και Chanel οργάνωσαν κάποια σόου με ζωντανό κοινό, αν και με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων. Οι Γάλλοι προχωρούν αυτή τη στιγμή στη χαλάρωση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και άλλων μέτρων μετά το τέλος του τρίτου απαγορευτικού στη χώρα τον Απρίλιο και τη σχεδιαζόμενη πλήρη επανεκκίνηση της οικονομίας τον Ιούλιο.

Τους τελευταίους μήνες, οι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν τις νέες συλλογές τους σε διαδικτυακά σόου, ενώ δοκίμασαν και άλλους τρόπους για να προβάλουν τα σχέδιά τους όπως τις ταινίες μικρού μήκους και τις ιδιωτικές παρουσιάσεις. Η Ομοσπονδία, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επισήμανε πως η διαδικτυακή πλατφόρμα της Υψηλής Ραπτικής θα παραμείνει διαθέσιμη για να παρακολουθήσει κανείς τα ψηφιακά σόου αλλά και για την αναμετάδοση των επιδείξεων με φυσική παρουσία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι εβδομάδες μόδας του Παρισιού αποφέρουν έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ για την τοπική οικονομία κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής Ομοσπονδίας Μόδας.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: