24.1 C
Nicosia
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSMAΡΙΑΝΝΑ & ΣΟΦΙΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕΣΩ...

MAΡΙΑΝΝΑ & ΣΟΦΙΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ: ΟΙ ΔΙΔΥΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-

- Advertisement -]

Oι δίδυμες Σοφία και Μαριάννα Ερωτοκρίτου έχουν κάνει ευρέως γνωστή την Κύπρο και την Ελλάδα στην μακρινή Κίνα, έχοντας λάβει μάλιστα από το ελληνικό κράτος το επίσημο τίτλο των «Πρεσβειρών Ελληνικού Τουρισμού». Με καταγωγή από τη Λεμεσό, οι 25χρονες δίδυμες επέλεξαν μια διαδρομή ασυνήθιστη και τώρα προωθούν την Κύπρο και την Ελλάδα μέσω του διαδικτύου στην αγορά της Κίνας.

Σε συνέντευξή τους στο ΚΥΠΕ,  οι δίδυμες αδελφές Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου ανέφεραν ότι το  2013 αποφάσισαν να μετακομίσουν στην Κίνα για να μάθουν αρχικά τη γλώσσα και στη συνέχεια να φοιτήσουν για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο University of International Business and Economics του Πεκίνου. Εκεί, ξεκίνησαν με δικά τους μέσα να ανεβάζουν μικρά βίντεο στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με θέματα που αφορούσαν τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη γαστρονομία της Ελλάδας και της Κύπρου.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάποια βίντεο, ώστε να μπορέσουν οι Κινέζοι να μάθουν για την Ελλάδα και την Κύπρο».

«Από την πρώτη ημέρα που φτάσαμε στη χώρα, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό γνώσης για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο πρώτο μας Πανεπιστήμιο, στην πόλη Ναντζίνγκ στην Νοτιοδυτική Κίνα, ήμασταν οι πρώτες Ελληνίδες που είχαν εγγραφεί ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάποια βίντεο, ώστε να μπορέσουν οι Κινέζοι να μάθουν για την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα βίντεο ήταν στα Κινέζικα, γιατί πολύ λίγοι μιλάνε Αγγλικά».

«Η δουλειά τους στα κινέζικα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άρχισε να αποκτά σημαντική απήχηση και αναγνωρισιμότητα και οι “Greek twins” –όπως είναι γνωστές στο κοινό τους– μετατράπηκαν σε “influencers” στο διαδίκτυο»

 Με τα αφιερωματικά βίντεο τους για την Αθήνα και τη Σαντορίνη να ξεπερνούν τις ένα (1) εκατομμύριο προβολές, το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να τους απονείμει τον τίτλο «Πρέσβειρες του Ελληνικού Τουρισμού». «Στον σύγχρονο κόσμο των κοινωνικών δικτύων, οι @greek_twins ως influencers με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα social media της Κίνας, θα έχουν καθοριστικό ρόλο, με τη δημιουργία αυθεντικών βίντεο με στιγμές καθημερινότητας από την Ελλάδα και του τρόπου ζωής των κατοίκων της, καθώς και θεματικά βίντεο από κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, κάτι το οποίο αξιοποιεί ήδη ο ΕΟΤ», σημείωνε το Υπουργείο Τουρισμού, στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Οι δύο αδελφές παραδέχονται ότι οι Κινέζοι έχουν προτίμηση να ακούνε ξένους να μιλάνε Κινεζικά: «Γενικά στους Κινέζους αρέσει πολύ να βλέπουν ξένους να μιλάνε Κινεζικά –το βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον– πόσο μάλλον δίδυμες, καθώς θεωρούν μεγάλη τύχη και ευλογία το να είναι κάποιος δίδυμος. Τους άρεσε καταρχάς πολύ ότι μιλούσαμε στη γλώσσα τους και δεύτερον ότι τους συστήναμε κάποια μέρη που δεν τα γνώριζαν. Επίσης τα βίντεο περιείχαν κάποια ιστορικά και πολιτιστικά θέματα για τα οποία δεν είχαν ξανακούσει».

«Γενικά στους Κινέζους αρέσει πολύ να βλέπουν ξένους να μιλάνε Κινεζικά –το βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον– πόσο μάλλον δίδυμες, καθώς θεωρούν μεγάλη τύχη και ευλογία το να είναι κάποιος δίδυμος».

Η Σοφία και η Μαριάννα Ερωτοκρίτου παραδίδουν και διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας τα οποία έχουν παρακολουθήσει δεκάδες Κινέζοι. Όσον αφορά τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο πολιτισμών, η Σοφία και Μαριάννα Ερωτοκρίτου υπογραμμίζουν το πνεύμα της φιλοξενίας ως κυρίαρχο στοιχείο και στις δύο κουλτούρες.

«Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στον τρόπο που προσεγγίζουν οι δύο πολιτισμοί, τους επισκέπτες και τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα τους. Παράδειγμα, εμάς που ήμασταν ξένες στην Κίνα, μας συμπεριφέρθηκαν πολύ φιλόξενα και έχουμε κάνει πολύ καλούς φίλους Κινέζους. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα και την Κύπρο: όταν ένας ξένος έρθει στη χώρα μας, του συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ο αδελφός μας, ο φίλος μας. Αυτό πιστεύουμε ότι συμβαίνει επειδή και οι δύο χώρες έχουν από ένα τεράστιο πολιτισμό, τους αρχαίους πολιτισμούς. Η Ελλάδα είναι το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και η Κίνα του ανατολικού πολιτισμού».

«Στις πιο πρόσφατες δουλειές τους αναφορικά με την Κύπρο συγκαταλέγεται και ένα βίντεο για την εισβολή, με τίτλο “Τhe Wounds Remain Open».

Οι δύο αδελφές πριν από τη διάκρισή τους ως «Πρεσβειρών Ελληνικού Τουρισμού», είχαν ήδη συνεργαστεί με τον Κυπριακό και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ το 2017 έλαβαν σε εκδήλωση που διεξήχθη στην Ελλάδα  διάκριση για την προώθηση του ελληνισμού στην Κίνα, βραβείο το οποίο τους απέδωσε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

 «Ήταν μεγάλη μας χαρά ότι συνεργαστήκαμε με τον ΚΟΤ το 2017, και φτιάξαμε ένα βίντεο για τα μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί στην Κύπρο. Είχαμε πάει σχεδόν σε όλες τις πόλεις και τους διάσημους προορισμούς και αυτό το βίντεο το εκμεταλλεύεται και η Πρεσβεία στην Κίνα και ο ΚΟΤ».

«Ανεβάσαμε το συγκεκριμένο βίντεο πέρυσι και σε αυτό εξηγούσαμε τα ιστορικά γεγονότα και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα με τον διαχωρισμό και το ψευδοκράτος»

«Ανεβάσαμε το συγκεκριμένο βίντεο πέρυσι και σε αυτό εξηγούσαμε τα ιστορικά γεγονότα και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα με τον διαχωρισμό και το ψευδοκράτος. Αυτό που είδαμε, είναι ότι υπάρχει μια άγνοια στην Κίνα γύρω από το πρόβλημα της Κύπρου – τους εντυπωσίασε πολύ αυτό που συμβαίνει και είδαμε μια τεράστια υποστήριξη για την Κύπρο, με πολλά σχόλια που λάβαμε. Την πρώτη ώρα το είδαν 43000 Κινέζοι με 700 υποστηριχτηκά σχόλια για τον δίκαιο αγώνα μας».

Οι αδελφές προωθούν το θέμα της Κύπρου ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και έχουν διαπιστώσει ότι τα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα υπάρχει μια αλλοίωση πληροφοριών σε σχέση με τα γεγονότα στην Κύπρο. Ως προς τη διάκρισή τους ως «Πρεσβειρών Ελληνικού Τουρισμού», με διάρκεια δύο ετών και δυνατότητα ανανέωσης, υπογραμμίζουν ότι καθώς η τρέχουσα χρονιά  αποτελεί Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας, η συγκεκριμένη διάκριση τούς δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν επίσημα  την Ελλάδα σε μια σειρά εκδηλώσεων.

«Τώρα θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε περισσότερες εκδηλώσεις που γίνονται στην Ελλάδα, την Κίνα και την Κύπρο. Τα βίντεο μας θα χρησιμοποιούνται και στις πλατφόρμες του ΕΟΤ και της Πρεσβείας στην Κίνα, και επίσης θα μπορούν να τα προωθούν και σε ιδιώτες που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για την προβολή της Ελλάδας»

Συνεχίζουν σχετικά με κινεζικά social media λέγοντας ότι «πρόσφατα συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στη διαδικτυακή καμπάνια του ΕΟΤ στην Κίνα με τίτλο «Weibo National Week» στο δημοφιλές μέσο του Sina Weibo (Κινεζικό fb) .  Στην καμπάνια αυτή ο ΕΟΤ επέλεξε την προβολή του βίντεο μας με τίτλο “Αστυπάλαια , η πεταλούδα του Αιγαίου και το hashtag της καμπάνιας είχε περισσότερα από 210 εκατομμύρια views και 211.000 κοινοποιήσεις».

«Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Κινέζων που βγαίνουν κάθε χρόνο από τη χώρα, κυρίως τον Οκτώβριο που είναι η εθνική τους επέτειος, την οποία συνήθως θέλουν να την περνούν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έρχονται περίπου 100.000 κάθε χρόνο και η αλήθεια είναι ότι οι πρώτοι προορισμοί στις επιλογές τους είναι η Γαλλία και η Ιταλία»

Όπως εκτιμούν, «υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης του αριθμού των Κινέζων που επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, οι αριθμοί επισκεπτών που έρχονται είναι μικροί». «Γενικά οι Κινέζοι θέλουν να επισκεφτούν μια χώρα για να δουν αξιοθέατα, τους ενδιαφέρει η ιστορία ενός τόπου, αλλά και να κάνουν ψώνια. Δεν είναι το είδος των τουριστών που θα καθίσουν στη θάλασσα για να κάνουν ηλιοθεραπεία».

«Η Ελλάδα προσφέρει δυνατότητες λόγω των αρχαιολογικών της χώρων και μουσείων», καταλήγουν οι αδελφές Ερωτοκρίτου, αναφερόμενες και στη στρατηγική του ΕΟΤ «να προωθήσει τον “high-end” τουρισμό, που δίνει πιο μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των τουριστών από ό,τι στην ποσότητα».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

NΕΑ ΥΟΡΚΗ: Βούλιαξε από τις καταρρακτώδες βροχές-Σε συναγερμό η πόλη-Προβλήματα σε...

Χάος επικρατεί στην Νέα Υόρκη από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Παρέλυσαν περιοχές της πολιτείας με τους κατοίκους ορισμένες παρέλυσαν περιοχές...