Η Έλλη Αυξεντίου θα «ταξιδεύει» καθημερινά τους τηλεθεατές από την διαδικτυακή τηλεόραση Digital Tree στο κόσμο της οικονομικής και εταιρικής ενημέρωσης. Η Κύπρια δημοσιογράφος η οποία τα τελευταία χρόνια ζούσε στην ελληνική πρωτεύουσα και δούλεψε δίπλα σε σημαντικά πρόσωπα της τηλεόρασης στο τομέα της ψυχαγωγίας αλλά και της επικαιρότητας, θέλησε να μεταβεί στο τόπο της καταγωγής της, κάνοντας ένα νέο εγχείρημα όσον αφορά την επαγγελματική της καριέρα. Παρόλα, αυτά δεν έχει εγκαταλείψει την Αθήνα αφού θεωρεί ότι είναι το δεύτερο της σπίτι. Η ίδια όπως δηλώνει «Προς το παρόν, όσο ζω μαθαίνω..» και με δύναμη και σθένος προχωρά στη νέα εποχή που ξεκινά στο νησί μας, όσον αφορά την διαδικτυακή τηλεόραση…

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου θα είσαι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης στο νέο κανάλι Digital Tree, τι είναι αυτό που πρέπει να περιμένουν οι τηλεθεατές από εσένα;

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, ο όμιλος Digital Tree, μέσα από το Digital Tv, κάνει το επόμενο βήμα στην τηλεόραση, στο παρόν αλλά και στο μέλλον του τηλεοπτικού πεδίου. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα όχι μόνο ότι θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή της οικονομικής και εταιρικής ενημέρωσης αλλά και το όλο project. 

Πώς θα ονομάζεται η εκπομπή σου;

Η εκπομπή, ονομάζεται «Business Hour», και θα είμαστε μαζί καθημερινά από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, για μία ώρα περίπου όπου θα ξετυλίγουμε κομμάτια της οικονομίας, της επικαιρότητας και του επιχειρείν σε κάθε σημείο της Κύπρου, της Ελλάδος αλλά και διεθνώς. 

Θα βρίσκεσαι δίπλα στην έμπειρη δημοσιογράφο της τηλεόρασης Γωγώ Αλεξανδρινού. Δεν σε φοβίζει λίγο η σύγκρισή που ενδεχομένως θα γίνει από το κοινό της διαδικτυακής τηλεόρασης;

Η Γωγώ είναι διευθύντρια μου αλλά και φίλη μου και με τιμά ιδιαίτερα, η επιλογή της, στο να βρεθώ στην ομάδα της. Πριν τη συνεργασία μας, ήταν ένα από τα πρόσωπα που εκτιμούσα αλλά τώρα η καθημερινή τριβή μας έχει φέρει ακόμα πιο κοντά. Η Γωγώ είναι ένας άνθρωπος πολύ προστατευτικός και το γραφείο της είναι πάντα ανοιχτό τόσο για μένα όσο και για όλη την ομάδα μας, όπως και το τηλέφωνο της. Μέχρι πριν μου θέσεις τη συγκεκριμένη ερώτηση, δεν το είχα σκεφτεί καν να σου πω την αλήθεια, νομίζω πως δεν υπάρχει και λόγος να μας συγκρίνει κάποιος. Οι σκέψεις μου και οι ανησυχίες μου,  βρίσκονται στη θεματολογία μας και να τιμήσω τον τηλεθεατή που θα αφιερώσει μέρος από το χρόνο του, «δίνοντας» του, αν θες  τον καλύτερο μου εαυτό. 

“Η εκπομπή, ονομάζεται «Business Hour», και θα είμαστε μαζί καθημερινά από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου”.

 Η θεματολογία, λόγω του ότι ήσουν περισσότερο στα ψυχαγωγικά θέματα, δεν είναι κάτι που σε αγχώνει;

Με τη ψυχαγωγία, έχω να ασχοληθώ  από το 2016, όταν ήμουν βοηθός αρχισυντάκτης στο «Μπράβο», παράλληλα από το 2013,  υπηρετούσα επί καθημερινής βάσεως την επικαιρότητα.  

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι λείπει από την Κύπρο, στα Media;

Χμ, μεγάλη συζήτηση. 

Θεωρείς ότι οι Κύπριοι θα δεχτούν εύκολα την νέα εποχή της διαδικτυακής τηλεόρασης;

Όλα χρειάζονται το χρόνο τους, όμως η πανδημία ήταν μια πρόκληση – πρόσκληση προς την εξοικείωση περισσότερων ανθρώπων με την τεχνολογία. 

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου είχες δηλώσει ότι δεν θα ήθελες ποτέ να εγκαταλείψεις στην Αθήνα αλλά τώρα είσαι και πάλι εδώ. Ο λόγος είναι η νέα σου επαγγελματική πορεία προς στο νέο κανάλι Digital Tree;
Ναι κι αυτό ισχύει ακόμη. Στην Αθήνα είναι το άλλο μου σπίτι όπως κι άλλες επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Η Digital TV, είναι ένας από τους λόγους που για το επόμενο τουλάχιστον διάστημα θα βρίσκομαι περισσότερο στην Κύπρο. 

Πως καταφέρνεις να συνδυάζεις και τα δύο. Θα πηγαινοέρχεσαι  Αθήνα – Κύπρο; 

Με τηλεργασία και πολλά ταξίδια. Ο κορωνοϊος λίγο με δυσκολεύει αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Είμαι πολύ προσεκτική, με το θέμα κορωνοϊος, δεν φοβάμαι τόσο να αρρωστήσω, αν αρρωστούσα μόνο και δεν κολλούσα κάποιον, θα έλεγα οκ, θα αποκτήσω αντισώματα. Η ανησυχία μου ειναι να μην κάνω κακό στην υγεία κάποιου άλλου. παρ’ όλα αυτά, δε φοβάμαι κάθε φορά που ταξιδεύω, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και στα αεροδρόμια και στο αεροπλάνο αλλά κάποια πράγματα εναπόκεινται και στην ατομική μας ευθύνη. Δεν τηρούνται, για παράδειγμα τα δύο μέτρα προστασίας; Μείνε  εσύ λίγο πιο πίσω. 

Υπάρχουν Κύπριοι δημοσιογράφοι που θεωρείς πρότυπο σου;

Εκτός από τη Γωγώ δεν έχω εργαστεί μαζί με κάποιον άλλον δημοσιογράφο στην Κύπρο.Ως απλή τηλεθεάτρια θα σου απαντούσα όχι. 

“Η Γωγώ είναι διευθύντρια μου αλλά και φίλη μου και με τιμά ιδιαίτερα, η επιλογή της, στο να βρεθώ στην ομάδα της”.

Πόση προσπάθεια θεωρείς ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν κάποιες νοοτροπίες του κύπριου;

Πολλές αλλά για να αλλάξει κάποιος θα πρέπει να το θελήσει πραγματικά. Εμείς όμως θέλουμε να αλλάξουμε; 

 Tι σε έχει διδάξει έως σήμερα η επαγγελματική σου πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας;

Το τι έχω μάθει κι αν το έχω μάθει, ίσως να μπορώ να το απαντήσω αργότερα, στον απολογισμό. Προς το παρόν, όσο ζω μαθαίνω.